tisdag 19 april 2011

Våren är här...





...som jag längtat! En lång vinter är till ända och blickar jag över axeln ser jag inget annat än snö i massor och kort kvicksilverstapel.

Skogsmässigt så kan man äntligen ta sig ut i markerna igen. Älglaget hade fisketävling/familjedag på Härjsjön i början på april. Mycket trevligt att träffa gänget "utom arbetstid". Sen är det ju dags att ta tag i årets ved. Jag och svågern Olle gjorde oss en tur i helgen med röjsåg och motorsåg. Skön träningsvärk dagen efter. Dock sliter jag med en luftrörsinfektion för tillfället så jag hoppas jag blir lite raskare i "svingen" till påskhelgen.

Påsk ja...

Är redigt sugen på att fara upp till stugan på torsdag och stanna där hela påsk. Tanten jobbar ju fredag och lördag...hm...ska nog fasen fundera lite extra på detta. Jag och Erla kan ju lika gärna polemasa uppe där som hemma. Det är ju så fridfullt däruppe.

Jakten då...i ärlighetens namn så har jag inte prioriterat bäverjakten nåt i år. Men det är väl inte försent än att lägga sig i en slänt en varm vårkväll och lyssna på fågelkvitter.

Vapenmässigt så fick 222:an stryka på foten. Den bor nu i Åmotsfors och det är nog lika bra. Använde den inte alls och den förtjänade ett bättre öde. Vänder nu mina blickar mot lite grövre kalibrar. Det sägs ju att varje riktig karl ska äga en magnum och en sportbil nån gång i livet. Tänkte lägga upp det så att jag tar magnumen nu och sportbilen lagom till 40årskrisen.

Happy hunting!