tisdag 31 augusti 2010

Pappälgen...


...fick rejält med stryk igår som kan ses på bilden :-D Mats blir inte att leka med i höst - han är het!

För egen del är jag riktigt nöjd - frånsett de sista två skotten(två tavelträffar). 1 serie stillastående och 2 löpande gav totalt 49 poäng. Winchestern ligger som en smäck, trycket är underbart skönt och rekylen känns inte. Förr ryckte jag av skotten "med hela kroppen" - nu är det bara pekfingret som rör sig. Ska försöka lära mig skjuta med lite högre förstoring bara. Ligger nu på 4ggr och vore skoj att kunna ligga liiiite högre och ändå prestera bra; 6-7ggr kanske.

Happy hunting! :-D

måndag 30 augusti 2010

Åtelkameran...








8-10 olika älgar fastnade på kort. Tjurar: 4 taggare, 6 taggare och 8 taggare. Ko med enkelkalv, ko med dubbelkalv och minst en ensam ko/kviga. Skoj som tusan såklart!

Kameran flyttad nu. Har lagt lite rester efter bocken som åtel. Få se om vi har några små rovdjur i närheten av krossen...det pratas även om vildsvin i trakterna...men det är väl primärt räv som jag kan vänta mig...

Annars då? Ptja...vi ska skjuta pappälg imorrn. Det blir skoj som tusan!

Happy hunting!

Bockjakten i Småland...


...gick ok för min del. Fick skjuta en liten pinnbock på lock på tisdagseftermiddagen. Dock ställde blåsten till det hela måndagen och tisdag fm. Såg ett smaldjur en kvart efter att bocken föll - det var de enda obs:arna jag hade under 3 dagar. Jonas såg smaldjur + get vid flera tillfällen men bockarna höll sig undan.

Denna lilla herre kom som ett streck bakom ryggen på mig där jag satt i skjutstegen. Hörde att han sprang och lockade så jag provade med Buttolon. Efter ca 5-6 minuter kom han tillbaka och ställde upp sig på hygget som om han ägde hela världen. Dock behövdes ett par tryck på pipan för att få honom i skjutbart läge. Han slutade sina dagar 15m framför mig.

Winchestern känns bra och 10,1grammaren(norma oryx)gjorde ett bra jobb i maskinrummet.

Underbara dagar på den lilla gården i smålands djupa skogar. God mat och mycket skitsnack med Jonas under icke-jakt.

Nu riktar jag in mig på harjakt i Värmland och givetvis älgjakten här hemma i oktober.

Happy hunting!

lördag 14 augusti 2010

Bockjakten...

...står för dörren. Min nya M70 är inskjuten - blir mer och mer bekant med den. Jonas och jag far ner till Vrigstad imorgon bitti. Ska ställa upp några skjutstegar på ett par tre ställen där det är lite klent med sikt. Provantera står på schemat nu.

Happy hunting!