onsdag 7 oktober 2009

Vapenrem och urtagningskniv...

..."råkade" jag köpa igår.
http://www.z-aim.com/index-se.asp?id=35
http://www.z-aim.com/index-se.asp?id=15

Såg Dannil arbeta med kniven i E-tuna. Såg smidigt ut! Måste alltså testas!
Remmen satt som gjuten hemma i halle i alla fall. Testade den genom div stridsrullningar, hopp från trappen, ålandes under bordet - ja allt som hör "hundåkandet" till. Bör funka i skogen också!

Happy hunting

tisdag 6 oktober 2009

Listan...

...på allt som ska med till älgjakten har börjat ta form. Älggrytan som ska kockas ihop ikväll har alla ingredienserna hemma, studsaren fick ett pep-talk igår kväll och lite kläder åkte i tvättmaskinen. Den här tiden är nästan den bästa! Inget slår ju måndagsmorgonen men det är fanimej som GW Persson(tjockisen i Efterlyst ni vet)sa när det gällde jakt: Det är resan som är målet! Pratade men Lumpa idag och han är huuuur taggad som helst! Efter 2 års frånvaro från vallen under älgjakten pga sjukdom så är han åter på benen! Kan således "se fram mot" en Trocadero Sunrise på Lördag förmidda. Drinken består av ****** + ljummen Trocadero. Intages i rent medicinskt syfte givetvis...

Happy hunting!

måndag 5 oktober 2009

Stugan...

...fick en hatthylla uppsatt igår. Och två andra hyllor. Och sen fuskspikade jag fast gardinstängerna. Det ska va fint till älgjakten! Snabb skogssväng med bilen sen gav ingen viltobs. Däremot såg jag att nån i laget sett ko&kalv vid "Tussen" på lagets hemsida. Kalven var stor och fin! Gött! 165 timmar och 18 minuter kvar! Happy hunting!

söndag 4 oktober 2009

Rådjursjakt i Eskilstuna









Micke från forumet Robsoft bjöd ner mig på rådjursjakt i E-tuna denna helgen! Sitter här dagen efter och är fortfarande lyrisk! Som dala-jägare är man inte bortskämd med rådjur. Men här fanns de i varje buske! Marken på drev 1 bestod av åkrar med ett gäng skogsholmar och innan kanalen var det meterhögt gräs. Fick pass på en av skogsholmarna och det stod inte på förrns det började koka i hög-gräset! Slutade räkna rådjur efter 10st. Fick en ensam killing på mig. 15moch stillastående - den blev kvar! Strax efter hade jag get och killing på 40m. Avstod skott då avståndet var i det längsta laget. Micke sköt en bock 5min senare i hög-gräset.
Såt 2 var en skogstapp där vi passade på en stubbåker. 10 sek efter Björn(Mickes far)gick på så kom ett smaldjur över åkern. Avståndet var lite drygt 30m. Såg att skotten tog bra och den la sig 10 in i skogen. Ett djur till passerade stubben minuterna efter. Dock utom håll för både mig och Daniel. Sen drev vi av några skogsbackar utan resultat. Sista föset gjordes på en lite skogsholme. En liten bock passerade mig i 200knyck. Hagelsvärmen? Ja den passerade bocken också.........

Nu laddar jag för älgjakt! Upp till stugan nu och kolla av lite smågrejjor inför fredan! Happy hunting!