onsdag 30 september 2009

Jaha, dags att uppdatera lite kanske?!

Räv: Jagade lite i Årjäng 1-2 aug. Lockade faktiskt in en räv med PeeWeen! Dock luktade mina spår så illa att den vände till tryggheten i skogen. Sprang i 200knyck över åkern så jag avstod skott. Fick dock bannor från svärgubben - om du INTE skjuter, hur faen ska du då kunna få nåt? *med glimten i ögat*
Sköt 2 rävar under bockjakten i Småland. 2 valpar som tumlade runt i fårhagen intill huset. Mötte honan på väg hem från bockjakten, men hon kom undan.
Har suttit ute ett par kvällar hemma också när bönderna slagit åkrarna. Utan resultat...

Bock: smålandsäventyret gav ingen skjuten bock. De gånger jag hade skottchanser var jag osäker på könet eller så var kulfånget taskigt. Men som vanligt hade vi göörtrevligt jag och Jonas! Ljög om gamla tider, tjuvrökte och löste världsproblem(som varför inte VI blev födda till 100m sprinters, hur pass snygga folk EGENTLIGEN tycker att vi är osv).
På hemmaplan har jag varit ute ett par ggr. Mest "bara för att"...stötte ett djur på väg ut i mörkret en morgon, det är allt...

Älg: Ja snart börjar det snart! 285 timmar och 22 minuter kvar just nu tills klockan är 07.00 den andra måndan i oktober! Hade arbetsdag i lördags. Röjde pass, flyttade torn och drack kaffe. Svärfar följde med och hjälpte till. Han var nog glad att slippa ut i skogen lite istället för att va hemma där sambo och svärmor hade bakbestyr inför Erlas dop på söndagen.
Som det ser ut så finns det väl en och annan älg på markerna. Har sett tjur och kviga vid stugan i sommar. Lyckades tom locka in tjuren vid ett tillfälle! Nu verkar de flyttat sig men istället håller ko&kalv till mellan stugan och Hilmers väg. Mkt bra! Fin och stor kalv!

Happy hunting!